HAJKO

Stigao nam je iz Ivanić Grada kao mladi jarac u svibnju 2010. godine. Tamo je živio u ograđenom prostoru na jednoj ovećoj livadi s mnogobrojnim drugim mini kozama, jarcima i kozlićima. Zvali su ga Jurica, a mi smo mu dali novo ime: Hajko.

Hajko 2010.

Hajko 2010.

Bio je oduševljen što je s one ravne livade došao k nama: puno zelenila, strmina, stijene i drveće … teren kao stvoren za koze i igre spretnosti … a posebno je bio sretan što je konačno jedan jedini jarac i ne treba više svakodnevno odmjeravati snage sa starijima i jačima od sebe. Odmah se zaljubio u Katku i njih dvoje su uskoro dobili malu prelijepu Goldy koja danas živi na jednom zagorskom imanju nedaleko nas.

Goldy i Katka odmah po porodu ...

Goldy i Katka odmah po porodu …

Mala Goldy je bila naprosto neodoljivo slatka beba …

Goldy tek rođena ...

Goldy tek rođena …

Skoro istovremeno je s Hajdi dobio Moglija i Baffy, dvije također preslatke bebe, bracu i seku … Mogli na žalost nije dugo poživio, preminuo je naglo u starosti od godinu dana, a Baffy s mamom Hajdi danas živi u Čučerju na idiličnom imanju jedne veterinarke iz Zagrebačkog ZOO-a.

Hajko strpljivo čeka dok Hajdi iza ovih vrata rađa njihove kozliće ....

Hajko strpljivo čeka dok Hajdi iza ovih vrata rađa njihove kozliće ….

Mogli i Baffy se sunčaju

Mogli i Baffy se sunčaju

Buffy i Mogli s mamom Hajdi ...

Buffy i Mogli s mamom Hajdi …

Obitelj u šetnji ...

Obitelj u šetnji …

Kada su kozlići stasali svi su ubrzo našli novi dom. Hajko je spokojno nastavio živjeti s Katkom do njihova sljedećega kozlića, male Woopy. Šiške i brada su mu rasli, polako je postajao zreli i iskusni jarac. Družio se s ostalim životinjama na našem imanju …

Hajko i naš mini prasac Darwin ...

Hajko i naš mini prasac Darwin …

Bivao je i sve pitomiji i mazniji … sve više je volio, kao i ostali, zalaziti nam u kuću i družiti se s nama …

Hajko u dnevnom boravku 2011. ...

Hajko u dnevnom boravku 2011. …

A, onda se Katki i njemu krajem travnja 2011. rodila mala preslatka Woopy …

Tek rođena Woopy ...

Tek rođena Woopy …

Hajko je bio vrlo ponosan otac … no, ubrzo je ostao bez svoje životne družice Katke kada je mala Woopy narvšila tek 3 mjeseca … Nastavio se brinuti o malenoj, a zajedno su sve više zalazili u kuću, kako da traže utjehu za preveliki obiteljski gubitak …
Prije nego je Woopy postala spolno zrela Hajko je morao biti kastriran, pa je ubrzo dobrim dijelom izgubio raskošne šiške i bradu. Sama kastracija bila je i njemu i nama vrlo gorko iskustvo, no, s obzirom da mu nismo uspjeli naći bolji dom, to je bila jedina mogućnost da ostane trajno sa svojom kćerkicom Woopy i nama u Novoj Arci.

Hajko uz radijator ...

Hajko uz radijator …

Danas je Hajko izuzetno mazan, nježan jarac … voli se igrati i izvoditi vratolomije po našim strmninama, a navečer zajedno sa svojom kćerkicom Woopy i ostalima uđe u kuću i stisne se uz radijator ili peć, pa čak i kada nije zima voli spavati na fotelji blizu peći … naravno uz to dobije i porciju našega maženja, pa spokojno preživa cijelu večer i zaspi do sljedećega jutra.

Hajko uz peć ...

Hajko uz peć …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>